Congresos de musicoterapia

Hoy os traigo una buena noticia: han empezado los preparativos entorno al XII Congreso Nacional de Musicoterapia, que se celebrará en marzo en San Marcos Sierra, Córdoba (Argentina).

Desde el mes de septiembre se han ido celebrando las actividades pre-congreso, con conferencias que abordaban diferentes aspectos relacionados con la música, el arte y la terapia. Faltan concretar los días concretos de dicho evento, pero estaremos atentos a cualquier noticia que surja.

Para las personas que Argentina nos quede demasiado lejos, informar también que está previsto que se celebren otras jornadas entorno a la musicoterapia en Cádiz, organizadas por la Asociación Gaditana de Musicoterapia. Para ello, tendremos que esperar, pues se celebrarán en octubre de 2010.

Para más información, os remito a las páginas web de dichos eventos:

http://www.musicoterapia2010.com.ar/

http://www.agamut.org/

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s