Nuevas citas para anotar en la agenda

Mañana, y durante dos días, se celebrará el XIII Congreso Nacional de Musicoterapia en Rosario, Argentina. Este año se analizarán las aportaciones de la musicoterapia en el ámbito clínico, en especial de la salud mental, y se seguirá debatiendo sobre la figura del musicoterapeuta como profesional cualificado (ámbitos de actuación, funciones del musicoterapeuta, contexto profesional…).

No obstante, para los que llegamos tarde a esta convocatoria, nos podremos preparar con anticipación el encuentro del 6 al 12 de julio de 2014 en Krems (Viena). En esta ocasión se trata del Congreso Mundial de Musicoterapia, organizado por la Association for Ethno Music Therapy en colaboración con la Universidad de Krems.

El Congreso de Krems tratará sobre la Diversidad Cultural en la Práctica, Investigación y Educación en Musicoterapia. Aunque los contenidos del congreso no se han publicado aún, os animo a estar atentos a las nuevas noticias que puedan ir surgiendo al respecto.

Por otro lado, el 30 de abril del año próximo tenemos una cita aquí en Barcelona con el profesor Rolando Benenzon, quien realizará una Jornada de Supervisión de Musicoterapia en el Centre Benenzon de Catalunya (C/ Santa Teresa, 3. Barcelona). Podéis encontrar más información en la misma página web del Centre Benenzon Catalunya.

Y para los que quieran seguir formándose y tengan un poquito más de tiempo, Afinarte (Madrid) realiza un Curso de Especialización en Musicoterapia durante el curso de Enero de 2012 a Junio de 2013 sobre Gestalt y Música. El curso tiene una duración de 128 horas y se realiza un sábado al mes, de manera presencial.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s