El proceso de gestación de Rítmia

Lo primero fue el sueño: quería dedicarme a la musicoterapia. Después de dedicar dos años a su estudio y práctica, quería intentarlo. ¿Pero cómo? Recorrí Barcelona ofreciéndome como musicoterapeuta aunque no hubo suerte. ¿Una profesión desconocida? ¿Qué opinión se tiene desde fuera sobre la musicoterapia? ¿Qué sentimientos despierta? ¿Desconfianza? ¿Temor? ¿Recelo?

Así que si no podía cumplir mi sueño de aquella manera, habría que buscar alternativas: la práctica profesional por cuenta ajena. Y fue así como me puse en contacto con Barcelona Activa, donde me orientaron y guiaron en el proceso.

La idea cambió en los seminarios de Barcelona Activa, se perfiló, tomó forma. Y el siguiente paso fue el encuentro el día de mi cumpleaños con toda aquella gente querida que quiso aportarme lo mejor para, finalmente, dar origen a Rítmia.

Con el nombre decidido fue ponerse en contacto con un equipo de diseñadores que dieron esta vez sí, la forma física a Rítmia.

Os dejo una muestras de este gran trabajo, que ha favorecido a sentir el proyecto más mío que nunca.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Rítmia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s