Sobre aprendizajes

Sé que el piano es mi instrumento porque cada vez que lo oigo me estremezco y me entran unas ganas locas de acariciar sus teclas, de envolverme con su sonido.

Hoy he ido a despedirme de Esmut, la escuela de música de Terrassa que me brindó la oportunidad de dejar atrás mis miedos y enfrentarme a mi primer caso de musicoterapia: E., un bebé de 8 meses que, de momento, se muestra desinteresado por el mundo que le rodea.

Aunque el tiempo que he estado con él ha sido cortito, he podido ver y constatar que la música puede ayudar a las personas que, en apariencia, no responden a señales externas, a conectar con el mundo que les rodea, emitiendo respuestas a los estímulos de su entorno.

Sólo tengo agradecimiento hacia las personas que confiaron en mí y me dieron la oportunidad de aprender, de experimentar y aprender.

Ahora toca trabajar en mi proyecto, con todas las fuerzas.

Acabo estas líneas cuando suenan las últimas notasl del Nocturno op. 27 nº2 de Chopin. Sin duda, debo dedicar un poquito más de tiempo de mi vida a tocar más el piano…

Viernes, 10 de febrero de 2012.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Rítmia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s