L’Institut d’Estudis Psicològics (ISEP) està portant a terme a tres de les seves seus (Madrid, Barcelona i Bilbao) sessions clíniques en les que es tracten temes relacionats amb la musicoteràpia i el tractament psicològic. Avui mateix s’està realitzant a Madrid la sessió dedicada a la percussió corporal en l’àmbit musicoterapèutic, titulada La percusión corporal como método musicoterapéutico.
Altres cites interessants seran la sessión del 10 d’abril a ISEP Madrid, dedicada a La musicoterapia desde un abordaje hospitalario integral impartida per Mireia Serra, musicoterapeuta de la Fundación Instituto San José, i la que es celebrarà el proper 18 de maig a ISEP Barcelona: Taller de construcción de instrumentos con reciclaje, realitzada per Sergi Ramis, Professor del Màster de Musicoteràpia.
Les sessions clíniques són gratuïtes, prèvia inscripció. Per a més informació: http://www.isep.es/sesiones_clinicas/
Quant a Rítmia
Em dic Celia Castillo.
Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música.
També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi.
Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones.
En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011).
Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia.
He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en
Formació i investigació,
Notícies,
Rítmia i etiquetada amb
Barcelona,
musicoterapia. Afegiu a les adreces d'interès l'
enllaç permanent.