Més jornades de Musicoteràpia a la Universitat Pompeu Fabra

Aprofito un petit descans en els estudis de la uoc per a revisar les novetats de musicoteràpia que podem trobar a la web.

Continuem amb les jornades monogràfiques que realitza periòdicament l’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra. El proper mes de maig es centraran en l’aplicació de la musicoteràpia en el camp de la Psiquiatría Infantil.

Inevitablement, recordo les meves pràctiques, breus però intenses, durant la realització del meu màster.
Crec, veritablement, que aquest és un àmbit, juntament amb el desenvolupament de les persones amb discapacitat física o psíquica, on la musicoteràpia hi té més coses a aportar, precisament perquè es basa en un nou model de comunicació a través del qual poder expressar (sense paraules) angoixes, sentiments, estats…

Us deixo la informació, per si algú s’anima a participar. Les jornades es realitzaran durant el 18 i 19 de maig a càrrec de Amelia Oldfield, musicoterapeuta amb àmplia experiència en la psiquiatria infantil. El preu de les jornades (10 hores de formació) és de 110 euros. La formació es realitzarà al Campus de Comunicació Poblenou (carrer Roc Boronat, 138).

http://www.idec.upf.edu/ca/seccions/oferta_formativa/masters_programes/curs/curs.php?curs=008767

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s