Temps de matrícules

Arriba l’estiu i amb ell multitud de propostes per realitzar activitats, cursos o tallers de musicoteràpia. Com cada any, el Instituto de Terapias Globales de Bilbao ofereix un repertori bastant interessant de cursos relacionats amb la musicoteràpia, des d’introductoris a la matèria fins a especialitzacions en el Modelo Benenzon o en musicoteràpia hospitalària.

El període d’inscripcions finalitza demà, 27 de juny i cal omplir un formulari que està disponible des de la pròpia web, a més de fer el pagament del curs corresponent.

Per als qui vulguin aprofundir una mica més, s’obren les places de preinscripció als màsters de Musicoteràpia oferts per les diferents universitats espanyoles. A la pàgina de l’Instituto de Terapias Globales de Bilbao trobarem tota la informació per tal de realitzar el màster universitari en aquesta localitat.

La Universitat Pompeu Fabra presenta avui a les instal·lacions d’IDEC Balmes (C/Balmes 132) el programa educatiu per als Màsters en Musicoteràpia.

L’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona també obre les seves preinscripcions per al curs vinent, així com la Universitat Autònoma de Madrid.

Doncs està tot a punt per a poder iniciar un curs ple de música… i de musicoteràpia!

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s