Noves activitats de formació

Continúo amb la inquietud de formar-me, d’aprofitar qualsevol experiència que em pugui aportar eines, mostrar actituds, guanyar recursos per la meva pràctica musicoterapèutica.

Avui surto d’un seminari sobre com aplicar recursos teatrals per millorar les nostres habilitats, on s’han ofert estratègies per treballar la direcció de la veu, la comunicació efectiva, el lideratge i la gestió d’emocions. M’ha anat bé per recordar aspectes importantíssims en la comunicació com són la direccionalitat de la mirada, l’escolta activa, escoltar sense jutjar ni anticipar l’altre, el respecte al ritme de l’altre…

Per als qui es troben àvids d’aprendre, com jo, avui trobo a la xarxa dues propostes, una a la ciutat de Madrid i l’altra a la ciutat de Barcelona.

Els qui estiguin per Madrid, tenen l’oportunitat d’assistir a un seminari de 8 hores a càrrec de Cora Leivinson, que porta per títol “Aportes de la Musicoterapia en el tratamiento de las personas con diversidad funcional”. És una llàstima que no pugui desplaçar-me a Madrid, perquè és una de les temàtiques que més m’interessen en l’actualitat, pel tipus de feina que estic desenvolupant.

El seminari es realitzarà dissabte 9 de febrer, trobareu més informació a: http://coraleivinson-musicoterapia.blogspot.com.es/p/grupo.html

La segona proposta es realitzarà a Barcelona, i és que la Universitat Blanquerna organitza, a través del seu Institut d’Educació Continua, una jornada que tractarà sobre l’aplicació de la Musicoteràpia en persones amb trastorn de l’espectre autista. El seminari el realitzaran dos directius del Centre Extremeny d’Investigació Musicoterapèutica, Félix Barrena i Sergio Chávez.

El seminari es realitzarà el divendres 5 d’abril, de 18 a 22h i el dissabte 6 d’abril de 9 a 15h. Per a inscripcions, ens hem de dirigir a la pàgina web de l’IDEC: http://www.idec.upf.edu/trencar-el-silenci-musicoterapia-aplicada-a-persones-amb-trastorn-de-lespectre-autista-tea/direccio-i-professorat

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Rítmia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s