Presentació del llibre “Cerebro y música, una pareja saludable”

Per als qui no hagueu de fer res demà a la tarda, us proposo que us apropeu a la seu a Barcelona de l’Associació Espanyola d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya (carrer d’Alí Bei, 59) per a assistir a la presentació del nou llibre de Jordi A. Jauset, “Cerebro y música, una pareja saludable. Las claves de la neurociencia musical”.

Un llibre que considero imprescindible per apropar-nos i comprendre millor la relació tan especial que existeix entre la música i la neurofisiologia, on es detallen algunes de les influències de la música en habilitats com la memòria verbal, el llenguatge, el càlcul, o el raonament temporal-espaial.

Jordi A. Jauset és enginyer i músic. Durant la seva trajectòria s’ha especialitzat en temes de música i neurociència. És autor d’altres obres com ara “Música y neurociencia: la musicoterapia” (UOC, 2008), “La musicoterapia” (UOC, 2009) o “Sonido, música y espiritualidad” (Gaia, 2010).

Us deixo un link amb més informació sobre el llibre i el seu autor, perquè hi pogeu donar una ullada:

http://editorialcirculorojo.com/publicaciones/c%C3%ADrculo-rojo-investigaci%C3%B3n-ii/cerebro-y-m%C3%BAsica-una-pareja-saludable/

 

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s