Fi del cicle “La Música i el seu impacte en el cos i la ment” al CosmoCaixa

El CosmoCaixa està a punt de tancar el cicle “La música i el seu impacte en el cos i la ment” amb tres últimes conferències.

La primera, que es durà a terme el 9 de maig a càrrec de Virginia Penhune (Canadà) tractarà sobre el ritme: com processa el nostre cervell la informació rítmica? com integrem aquesta informació amb l’activitat motriu per poder seguir un ritme determinat?

La segona conferència farà un recorregut pels circuits neuronals que han permès a l’ésser humà de produir la parla, i de produir música, tot comparant-los. Serà el 14 de maig.

El cicle es tancarà el 4 de juny amb una taula rodona on les diferents aportacions dels convidats respondran a la pregunta: “A on es dirigeix la recerca de la música?” La taula rodona estarà formada per dos investigadors , un etnomusicòleg i un periodista especialitzat en la temàtica.

Totes les conferències es realitzaran a les set de la tarda. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament.

Com sempre, obtindreu informació més detallada al web de CosmoCaixa: http://www.agendacentrosobrasociallacaixa.es/ca/cosmocaixa-barcelona/2013-maig-agost-cosmocaixa-barcelona/la-musica-i-el-seu-impacte-en-el-cos-i-la-ment

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s