III Jornades Catalanes de Musicoteràpia

El proper 18 i 19 de maig tindrà lloc a Barcelona la celebració de les III Jornades Catalanes de Musicoteràpia. En aquestes, musicoterapeutes representatius de les diferents àrees de treball de la musicoteràpia exposaran la seva experiència professional en cada àrea.

Aquest any les jornades es centraran en l’aportació de la musicoteràpia en el context de la psiquiatria, però també hi hauran exposicions sobre musicoteràpia en cures pal·liatives, musicoteràpia en educació o musicoteràpia en oncologia, entre d’altres.

L’horari de les jornades és dissabte 18 de 9:30 a 14:10 i de 16:00 a 18:00, i diumenge 19 de 10:00 a 12:15h.

Per finalitzar, es podrà visitar l’exposició George Méliès. La Màgia del cinema.

El preu per assistir a les jornades és de 50 euros per als no socis si la inscripció es fa abans del 14 de maig, i de 25 euros per als estudiants de musicoteràpia.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s