Cursos d’estiu de Musicoteràpia 2013

Com cada any per aquestes dates comencen a aparèixer programacions dels cursos d’estiu que entitats dedicades a la musicoteràpia ofereixen a estudiants o professionals de la musicoteràpia. És el cas del Instituto de Terapias Globales, de Bilbao, que ja ha fet públics els seus cursos de formació.

Els cursos es duran a terme entre l’11 i el 14 de juliol, i aprofunditzaran en temes tan diversos com el Model Benenzon, la musicoteràpia en els àmbits de geriatria, educació especial i àmbit prenatal, o el desenvolupament de capacitats per als musicoterapeutes professionals.

Tots els cursos estan avalats per la Fundación Musicoterapia y Salud i compten amb la col·laboració del Centre Benenzon d’Espanya. Al final de cada curs s’atorgarà un diploma acreditatiu.

Trobareu més informació sobre el contingut específic de cadascun d’ells, els preus i el formulari d’inscripció a la pàgina del Centre d’Investigació en Musicoteràpia (CIM) de Bilbao.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s