III Congrés Nacional de Teràpies Creatives

Per als amants de la musicoteràpia que aquest juliol tinguin l’oportunitat de viatjar per anar a Vitoria-Gasteiz, els recomano encaridament que per poc que puguin assisteixin al III Congrés Nacional de Teràpies Creatives que es durà a terme en aquesta localitat entre l’11 i el 14 de juliol.

El programa del Congrés (disponible aquí) consta de 41 activitats relacionades amb diverses aproximacions a realitats socials des de diferents disciplines artísitiques (ja sigui la plàstica, el moviment corporal o dansa, la música, el teatre o el clown, entre altres).

Els treballs han estat seleccionats per un comitè científic format per professionals representants de les diferents arts creatives escollits per votació interna entre els representants de les diferents associacions.

L’objectiu general del congrés és crear un espai de diàleg, comunicació i experimentació entre professionals per promoure el desenvolupament de les teràpies creatives com a eines de promoció de la salut individual i social.

L’entrada al congrés té un preu de 130€ fins al 30 de juny per a estudiants i persones aturades (240€ per a usuaris i professionals). A la web de l’event trobareu més informació sobre aspectes pràctics (transport, allotjament…) http://congresoterapiascreativas2013.com/

 

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Beneficis de la musicoteràpia, Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s