Curs Musicoteràpia Creativa

Ahir, regirant notícies, informacions i continguts sobre musicoteràpia a la xarxa vaig trobar una petita joia. El blog es diu Musicoteràpia Creativa i anunciava la celebració d’un curs formatiu sobre aquesta temàtica durant el mes de juliol.

La proposta em sembla del més interessant: 24 hores de formació repartides en tres dies (del 17 al 19 de juliol) per parlar de la proposta que fa Nordoff-Robbins a la musicoteràpia clínica i comunitària.

Tot això, de la mà de Simon Procter, musicoterapeuta format al Centre Nordoff-Robbins de Londres, Àlex Blanco, docent, intèrpret i productor musical, Santi Serratosa, graduat en Música Moderna al Conservatori del Liceu de Barcelona i Màster en Musicoteràpia per la Universitat Pompeu Fabra, i Pau Gimeno, professor de percussió i Musicoterapeuta al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

A finals de juliol podreu llegir en aquest mateix bloc les meves impressions, les meves sensacions i els meus aprenentatges adquirits de la mà d’aquests grans professionals de la musicoteràpia i la música.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s