Conferència sobre art-teràpies

Després d’un petit parèntesi, ja tornem a ser-hi, per a fer ressò de totes aquelles iniciatives interessants que circulen al voltant de la musicoteràpia. I ja que estem en període d’estiu i de vacances, avui us proposo que anem una mica més enllà del territori espanyol, concretament fins a París, on d’aquí un mes, el Consorci per les Art-Teràpies en Educació Europeu (ECARTE) celebrarà una conferència que porta per títol A través del mirall: reflexions sobre l’efecte mirall a les Art-Teràpies.

L’objectiu de la jornada és reflexionar, debatre i discutir sobre la pràctica i teoria de les diferents disciplines (art-teràpia, musicoteràpia, dansateràpia i dramateràpia) per tal de millorar la tasca professional com a art-terapeutes.

La conferència es celebrarà dels dies 11 al 14 de setembre de 2013 a la Universitat Descartes de París.

El preu de la jornada és una mica elevat (450€), amb descompte per als estudiants (preu estudiant: 200€).

Podreu trobar més informació a la pàgina web de l’entitat: http://www.ecarte.info/conference/

 

 

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s