Neurociència i Música a la Setmana del Cervell

La setmana vinent, del 10 al 15 de març l’Hospitalet celebra la Setmana del Cervell, i per a l’ocasió, s’ha convidat a l’entitat Pessics de Ciència a realitzar un seguit d’activitats i conferències per a apropar les neurociències al gran públic.

D’entre aquestes activitats em crida l’atenció el Desconcert MBC Music Brain Chips, un “espectacle de fusió entre música i cervell” que ens farà descobrir l’origen de la creativitat, la influència de la música en el cervell o com es pot fer música amb el cervell, entre altres aspectes.

L’activitat està coordinada per professionals del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona i la universitat Pompeu Fabra, i es durà a terme el dimecres 12 de març a Mutuo. Centro de Arte. Carrer Julià Portet, 5 baixos.

Podeu trobar més informació sobre les activitats de tota la setmana en aquest pdf:

Setmana del Cervell

 

 

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s