Musicoteràpia en Neurologia

Des d’ahir dissabte 22 fins dimarts 25 de març s’estan celebrant a Vitòria les jornades anuals sobre Camps d’Aplicació de la Musicoteràpia, activitat a càrrec de Instituto Música, Arte y Proceso del País Basc. En elles, era possible assistir durant el dia d’ahir a un seminari d’actualització de Musicoteràpia en el camp de la Neurologia on s’exposaran diferents treballs de musicoterapeutes que treballen en la rehabilitació neurològica.

Del 23 al 25 s’introduirà als assistents a l’ús i aplicació d’un nou protocol musicoterapèutic d’avaluació i seguiment dels trastorns de consciència (Music Therapy Assessment Tool for Awareness in Disorders of Consciouness) presentat per la seva desenvolupadora, la doctora Wendy Magee, musicoterapeuta especialitzada en neurologia.

Per als que arribem tard a aquesta convocatòria, només podem desitjar que sigui un èxit, i que tinguem l’oportunitat d’assistir a events com a aquest en properes edicions.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Beneficis de la musicoteràpia, Formació i investigació, Musicoteràpia per a gent gran, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s