Formació de Musicoteràpia a Barcelona

Ja tenim noves dates per a afegir a l’agenda! A principis de setmana rebia un correu de la mà del Pau Gimeno, musicoterapeuta al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Barcelona, informant-nos que al mes de juliol tornarà en Simon Procter a Barcelona, per parlar-nos del Mètode Nordoff-Robbins i l’enfocament de Musicoteràpia Creativa. A tots els interessats en la música i la musicoteràpia activa, us recomano molt i molt aquesta formació. Podreu seguir totes les novetats d’aquest event des de l’adreça http://musicoterapiacreativa.wordpress.com/

El segon event del què us vull parlar és la tornada de Gabriel Federico a Barcelona, per a impartir el segon nivell del curs en Musicoteràpia Focal Obstètrica, que es durà a terme a Gisclareny (Barcelona) a finals de juny.

Personalment, espero aquesta data amb moltíssimes ganes, i més d’ençà que vaig realitzar les pràctiques amb un grup de dones embarassades a l’Hospital de Terrassa. Poder fer l’acompanyament en l’embaràs amb aquest grup ha estat per a mi, com a musicoterapeuta, tot un privilegi!

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s