Beneficis de la musicoteràpia en persones amb demències

Dissabte passat va aparèixer aquest article al Periódico de Catalunya:

La música que sanaEn ell, es parla d’un estudi sobre la influència de la musicoteràpia en les persones que pateixen demència que estan realitzant la Universitat Ramón Llull, la Universitat d’Alabama i Sanitas Residencial. L’estudi vol analitzar el funcionament cognitiu i els grau d’estrès a partir dels nivells en saliva de cortisol de 24 persones diagnosticades amb diferents graus de demència.

Mònica de Castro, musicoterapeuta del programa, assegura que, encara que és aviat per parlar de resultats, els beneficis de la musicoteràpia ja han sortit a la llum, doncs les persones incloses en l’activitat de musicoteràpia han millorat significativament el seu benestar emocional, han augmentat la seva participació en les diverses activitats i els aporta una via de comunicació diferent al canal verbal que fa que millori la relació dels participants amb les seves famílies i el seu entorn més proper.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Beneficis de la musicoteràpia, Musicoteràpia per a gent gran, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s