Dia Europeu de la Musicoteràpia

La Confederació Europea de Musicoteràpia (ECMT, en les seves sigles en anglès), va escollir el 15 de novembre com el Dia Europeu de la Musicoteràpia. És per això, que aquest dissabte tots els països amb representació en la Confederació, obren les seves portes als seus tallers, organitzen activitats per apropar una mica més la musicoteràpia a totes les persones.

Aquest any, el primer que es celebra, la convocatòria té el lema de “el ritme de la vida”. Des de l’organització s’ha creat una cançó (titulada amb el mateix nom) i s’anima a tots els musicoterapeutes a que organitzin un flashmob amb el tema de la cançó i enviïn els seus enregistraments al correu electrònic de l’organització.

També hi ha la possibilitat de realitzar un video amb la creació d’un ritme propi, que caldrà enviar també a la mateixa adreça.

Tots els detalls de la participació en aquest event a: http://www.europeanmusictherapyday.com/

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s