II Jornades de Música i Medicina

Encara que gairebé tothom durant aquestes dates està pensant en vacances, jo continuo treballant en les diferents oportunitats i projectes que van sorgint, i aprofito aquests dies per no perdre de vista els diferents esdeveniments entorn la musicoteràpia que ens esperen després de l’estiu.

És el cas de les II Jornades de Música i Medicina, que per segon any consecutiu organitza l’Institut Català de Musicoteràpia. Aquest any l’event tractarà de l’aplicació i possibilitats de la Musicoteràpia en el tractament i millora de la qualitat de vida dels pacients d’oncologia.

Les jornades es celebraran els dies 15 i 16 d’octubre de 2015 al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (c/ Doctor Aiguader, 88) i comptaran amb la participació de la presidenta de la World Federation of Music Therapy, Amy Clements-Cortés, Joanne Loewy (directora del Louis Armstrong Center for Music and Medecine), Núria Escudé (Directora de l’Institut Català de Musicoteràpia) i Josep Planas (metge oncòleg, Unitat de cures paliatives del Parc Salut Mar), entre d’altres.

Per la meva part, ja ho tinc apuntat a l’agenda! Ens veiem a l’octubre?

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a II Jornades de Música i Medicina

  1. Retroenllaç: L’agenda que recomana Rítmia | Rítmia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s