Concert solidari pel Dia Mundial de la Salut Mental

Avui vull fer ressò d’una iniciativa que m’ha resultat molt interessant.

El proper 8 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, i per commemorar-ho, el  Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha organitzat el Psiconcert, un concert solidari a càrrec de músics catalans que pateixen o han patit alguna malaltia mental.

Mujeres, Knurfettes i Me and the bess seran els grups encarregats de fer-nos arribar les cançons dels grups Lana y el rey, Ramones, The Beach Boys, Daniel Johnston, The Kinks i Hole, a més a més de deixar-nos sentir cançons pròpies.

El concert es realitzarà a la sala Luz de Gas de Barcelona, a les 21h. Les entrades ja es poden comprar per Atrapalo (15€), i els beneficis recaptats es destinaran a PsicoXarxa Solidària un projecte amb l’objectiu de poder oferir teràpia psicològica a persones amb pocs recursos econòmics.

Trobareu més informació a la pròpia pàgina web del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Concert solidari pel Dia Mundial de la Salut Mental

  1. Retroenllaç: L’agenda que recomana Rítmia | Rítmia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s