Homenatge a Oliver Sacks

El passat mes de febrer, Oliver Sacks escrivia una carta pública al New York Times comunicant als seus seguidors que patia un càncer terminal.

Sacks, neuròleg anglès autor de llibres tan coneguts com Despertar, Musicofilia o L’home que va confondre la seva dona amb un barret, ha mostrat sempre un gran interès per l’efecte de la música sobre el cervell i la ment humanes. És per aixo que des de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Centre d’Estudis Musicals Maria Grever es retrà un homenatge al neuròleg.

La cita serà el divendres 18 de setembre, a les 15h. El programa de l’acte té previst la realització d’un Drum Circle (a càrrec del musicoterapeuta Pau Gimeno), una taula rodona amb representants de l’ESMUC i de l’Associació Síndrome de Williams de Barcelona, la presentació del projecte Brain Poliphony a càrrec d’Efraín Foglia i un debat posterior sobre la temàtica “La música com a recurs per a la salut: una visió professional”.

L’entrada és gratuïta, però cal inscriure’s al següent formulari d’inscripció.

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Homenatge a Oliver Sacks

  1. Retroenllaç: L’agenda que recomana Rítmia | Rítmia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s