Jornades sobre Musicoteràpia i Càncer

Entre ahir i avui s’han celebrat a Barcelona les II Jornades de Música i Medecina, que aquest any tractaven l’ús de la musicoteràpia en casos de malalts de càncer.

Han estat unes jornades on s’han pogut compartir diversos estudis realitzats a l’estat espanyol sobre l’impacte de la música en el benestar dels malalts de càncer i la millora de la qualitat de vida dels malalts que reben cures paliatives.

Com en d’altres jornades de musicoteràpia s’ha volgut destacar la figura del musicoterapeuta-investigador i ressaltar la importància de registrar els mètodes i les intervencions per tal de dotar a la disciplina d’un cos científic.
Espero i desitjo que l’any vinent poguem comptar amb unes altres jornades, on continuar compartint i aprenent de totes i cadascuna de les intervencions.

Moltes gràcies a l’organització i als participants per fer-ho possible!

image

image

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Rítmia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s