El Periódico de Catalunya publica els resultats d’un estudi que han realitzat investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge amb col·laboració amb l’Hospital de l’Esperança de Barcelona que demostra que els pacients que han patit un ictus milloren les seves habilitats i capacitats si en el tractament s’incorpora la musicoteràpia.
Les sessions de rehabilitació amb música en aquests casos es centren en millorar la mobilitat dels membres afectats a través de la improvisació amb instruments musicals i millorar l’estat emocional dels pacients per mitjà de la música.
El link a la notícia és el següent
http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/proyecto-investigacion-musica-rehabilitar-ictus-4850983
Quant a Rítmia
Em dic Celia Castillo.
Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música.
També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi.
Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones.
En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011).
Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia.
He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.