Avui, 11 d’abril és el Dia Mundial del Pàrkinson. Recordem els beneficis que la musicoteràpia pot aportar als afectats per aquesta malaltia. Entre ells es troben:
- Millora de les funcions motrius, a través del treball rítmic i amb instruments musicals. El ritme en musicoteràpia s’utilitza per a millorar la marxa del pacient.
- Millora de les funcions executives: augment de l’autocontrol i de la seqüenciació per a realitzar diferents moviments.
- Millora de l’autoestima i de la qualitat de vida de la persona, en oferir una activitat plaent, amb objectius assolibles.
- La música afavoreix l’expressió i el treball d’emocions. El treball amb cancçons significatives pel pacient permet endinsar-se en el món emocional d’aquest.

Quant a Rítmia
Em dic Celia Castillo.
Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música.
També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi.
Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones.
En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011).
Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia.
He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.