VI Congrés Llatinoamericà de Musicoteràpia

 

Durant aquests dies s’està desenvolupant a Brasil el VI Congrés Llatinoamericà de Musicoteràpia. Des d’aquest dilluns s’estan realitzant xerrades i activitats musicals com a preludi del què seran les conferències pròpies del Congrés.

Aquest vespre es realitzarà l’obertura oficial del Congrés a càrrec de Diego Schapira i la seva conferència: “Reflexions sobre ser Musicoterapeuta”.

El Congrés, que es celebra cada tres anys, comptarà amb la participació de musicoterapeutes procedents d’Argentina, Cuba, Brasil i Colòmbia entre d’altres. El seu objectiu és promoure l’intercanvi, la cooperació i la solidaritat entre els professionals de la musicoteràpia a Llatinoamèrica.

Es poden seguir totes les novetats relatives al Congrés (programació, accessibilitat, tallers…) a través del facebook del mateix Congrés o des de la seva pàgina web.

 

 

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Formació i investigació, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s