Sentir-se com a casa…

El programa Salvados de Jordi Évole ens porta aquest diumenge una entrevista amb James Rhodes, l’autor d’un dels llibres la lectura del qual més m’ha impactat. Ja us vaig recomanar aquest llibre aquí, així que no puc deixar-vos de recomanar l’entrevista de diumenge.

James Rhodes assegura que Bach li va salvar la vida. Per a mi, el meu refugi sempre serà el piano i els nocturns de Chopin. Després de mesos sense tocar una sola nota, seure davant del piano i notar el tacte amb la primera tecla em fa sentir com a casa, tranquil·la, amb aquesta seguretat de que les coses només poden sortir bé…

Perquè la música, sigui quina sigui (i cadascú tindrà la seva), té aquesta capacitat de fer-te tornar a casa, d’identificació amb alguna cosa íntima i personal amb la qual ens reconeixem i amb la qual ens sentim bé… no us sembla?

Quant a Rítmia

Em dic Celia Castillo. Des de petita la música ha estat molt important per a mi. Vaig començar desxifrant poc a poc els símbols que hi havia en una partitura i, sense adonar-me’n, aquells dibuixos sobre el paper es van anar transformant en una forma d’expressió. Tant és així, que ara i des de fa un temps, quan estic trista o amoïnada, recorro al piano per a deixar anar totes aquestes emocions i transformar-les en so i música. També sempre m’ha agradat escoltar, acompanyar, ajudar les persones en moments desconcertants o difícils. La musicoteràpia em va permetre unir la meva passió amb aquesta actitud i és per això que és tan especial per a mi. Al llarg dels anys he pogut comprovar en mi mateixa i en els altres que la música no ens deixa indiferents: tothom té respostes davant la música, i és això el que permet promoure canvis en les persones. En quant a la meva formació, sóc Diplomada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003-2007) i Màster en Musicoteràpia per la Universitat de Barcelona (2007-2009). Vaig cursar estudis de Piano al Conservatori Professional de Música de Terrassa (2000-2007) i de Violoncel (2007-2011). Actualment formo part de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. He dissenyat i realitzat activitats de Musicoteràpia en els àmbits de la salut física i psicològica, geriatria, àmbit penitenciari, persones amb discapacitat psíquica i primera infància.
Aquesta entrada s'ha publicat en Beneficis de la musicoteràpia, Notícies, Rítmia i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s