Congrés Mundial de Musicoteràpia

Estem de precongrés!!

Com cada any, ens tornem a retrobar els musicoterapeutes d’arreu del món per a comunicar i compartir experiències professionals, vivències, fer visible la musicoteràpia i explorar les possibilitats que ens dóna aquesta eina en les nostres pràctiques professionals.
Els qui tenen la sort i faran l’esforç d’assistir-hi, es trobaran els dies 4, 5, 6, 7 i 8 de juliol a Tsukuba, Japó.

De ben segur que serà una experiència molt enriquidora per tots els participants!

Trobareu tota la informació sobre el congrés aquí.

Anuncis
Publicat dins de Formació i investigació, Notícies, Rítmia | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

El futur de la musicoteràpia?

En un futur no gaire llunyà… la música estarà al servei de les malalties mentals.

Amb el coneixement que tindrem sobre els efectes de la música en el nostre organisme, es podran composar melodies amb els efectes terapèutics desitjats per a cada persona, per a cada trastorn, per a cada objectiu terapèutic.

Això és el què m’ha fet pensar aquesta notícia:

La canción más relajante del mundo disminuye la ansiedad en un 65%

Però pot la musicoteràpia exprimir tot el potencial de la música per a prescindir de l’acció del musicoterapeuta? Pot la musicoteràpia prescindir de la relació terapèutica?

Segurament no, i ara per ara, no m’imagino un escenari on el musicoterapeuta sigui com un metge que aplica un tractament determinat per a una malaltia determinada.

No m’imagino una musicoteràpia on no existeixi la relació terapèutica que es manté en el temps, que modula la seva intervenció en funció dels canvis que presenta la persona, que l’acompanya en aquests canvis.

No m’imagino una musicoteràpia basada al 100% en mètodes passius on al pacient l’únic que se li demani sigui apretar al play d’una melodia.

 

Publicat dins de Rítmia | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari